Vælg en side

FAQ

Forside | FAQ

Ofte stillede spørgsmål.

Her er nogle almindelige spørgsmål om Cefi.

Hvad er kosmetik?

Kosmetik er en betegnelse for en række produkter, som du tilfører din krop eller ansigt, med formålet om at pleje eller forbedre din look. Det kan være alt fra makeup til neglelak til cremer.

Hvad betyder ordet kosmetik?

Ordet kosmetik stammer fra det græske ord kosmos, og betyder ’orden’ eller ’udsmykning’. Ydermere kommer det i forlængelse af ordet kosmetikos, der betyder ’hvad der vedrører det at pynte’.

Hvilke stoffer i kosmetik kan forårsage allergi?

Et af de mest gængse stoffer, som folk udviser allergi overfor, er parfume. Derudover kan konserveringsmidler fremprovokere allergi, heriblandt formaldehyd og methylisothiazolinone.

Hvorfor bruger vi kosmetik?

De fleste bruger kosmetik, enten for velværens skyld eller for selvtillidens skyld. Mange påfører eksempelvis makeup og cremer for at få det bedre med sig selv, mens andre nyder at gøre noget godt for sig selv, hvad end det handler om behov eller lyst.

Hvor længe holder kosmetik?

Holdbarheden af din kosmetik afhænger i høj grad af varianten. En mascara holder nogle måneder, mens eyeliner holder op til et halvt år og øjenskygge op mod et helt år. Hvis der hersker tvivl, kan du altid spørge din ekspedient eller kosmetiker.

Hvordan bliver man kosmetiker?

Uddannelsen som kosmetiker består af flere elementer. Først og fremmest et grundforløb, dernæst et hovedforløb, efterfulgt at praktikperioder og skoleforløb.
Du kan tage uddannelsen forskellige steder i landet.
 

Hvor meget makeup må man have med i håndbagagen?

Du må have så meget fast makeup med, som du har lyst til, så længe det kan være i din håndbagage. Flydende makeup må ikke opbevares i beholdere, som kan indeholde mere end 100 ml. Desuden skal det flydende makeup placeres i en plasticpose på maksimum 1 liter.

0/50 ratings