Vælg en side

Hvad er fordelene ved brug af makeup – og er der egentlig talt nogen? Det er der, hvilke fordele det er, og hvad du kan bruge det til, vil du her blive guidet igennem.

Brugen af kosmetik er meget individuel. Nogen foretrækker at begrænse brugen af kosmetik, mens andre nyder at bruge det i større mængder. Grunden til, at man bruger det er mange, og ligesom at brugen heraf er meget individuel, er fordelene det også.

Fordelen ved kosmetik og makeup kan være, at man påtager sig en facade, som man bruger udadtil. Det vil sige, at man skaber sig en facade af kosmetik, i eksempelvis offentligheden, og påtager sig en rolle, mens man i hjemmet og i de trygge relationer mindsker brugen af kosmetik.

For mange vil det give en ekstra portion selvtillid, at man f.eks. har påført mascara, øjenbrynsgel og læbestift. Det kan være med til at gøre dig mere selvsikker, samt få dig til at hvile mere i dig selv, mens du er i det offentlige rum.

Udover, at kosmetik kan være med til at gøre dig mere selvsikker, så kan det også være et spørgsmål om velvære. At man får lavet negle, vipper og bryn, betyder ikke, at man nødvendigvis har dårlig selvtillid. Det kan i ligeså høj grad være et spørgsmål om at ville vise sig fra sin bedste side til resten af omverdenen. Måske du skal til en jobsamtale, et møde eller en fødselsdag? Her kan makeup og kosmetik være rart at have på, så du ligner en der har gjort meget ud af dig selv, og samtidigt ser ekstra sorineret ud.

Kosmetik kan også være til fordel for en træt mor eller karrierekvinde. Søvnunderskud, lavt energiniveau og stram kalender kan få enhver til at se træt og udkørt ud. Her kan kosmetik altså også være en fordel, da den kan friske situationen op udadtil.

0/50 ratings