Vælg en side

Der er flere grunde til, at mange af os elsker hunde. For det første har hunde en enestående evne til at lytte til vores problemer og opmuntre os, når vi er nedtrykte. For det andet har undersøgelser vist, at forholdet mellem hunde og os både er godt for vores hjerte, sjæl og generelle velvære. Og for det tredje elsker hunde os i modsætning til stort set alle andre levende væsner endnu mere, end de elsker sig selv. Hunde vil gøre næsten hvad som helst for at behage de mennesker, der passer på dem. 

Hvis du endnu ikke har oplevet hundeejerlivets adskillige fordele på nært hold, kan du passende starte nu. Og hvis du søger en god førstegangshund, bør du overveje at få dig en Staffordshire Bull Terrier. Vil du vide mere om den skønne race? Bliv meget klogere her.   

Oprindelse 

Staffordshire Bull Terrieren har en kraftig bygning og en meget stær fysisk fremtoning. På den måde minder den meget om krigshunden Molosser, der var udbredt i det gamle Grækenland. Som navnet antyder stammer Staffordshire Bull Terrieren fra Storbritannien, hvor de første eksempler på racen blev registreret tilbage i 1935. Siden 1974 har racen også været del af American Kennel Club, og i dag er den blandt de mest elskede hunderacer i verden. 

Størrelse og levetid 

Størrelsen på en Staffordshire Bull Terrier afhænger naturligvis af, om du har en han eller en hun. Typisk vil hannerne være 48 centimeter høje over skuldrene, mens hunnerne vil være omtrent tre centimeter lavere. Tæverne vejer som regel mellem 11 og 15 kilo, mens hannernes vægt normalt ligger på mellem 13 og 17 kilo. 

En Staffordshire Bull Terrier kan blive helt op til 16 år gammel. Hvis du gerne vil forhøje sandsynligheden for, at din hund lever længe, bør du købe den af en anerkendt og certificeret opdrætter. 

Udbredelse

Trods den store globale udbredelse, er Staffordshire Bull Terrieren endnu ikke specielt udbredt blandt danskerne. Mest populær er racen i hjemlandet England, hvor den i 2006 blev kåret som årets familiehund. 

Personlighed 

Fra naturens side er en Staffordshire Bull Terrier både nysgerrig og meget aktiv. Den har brug for daglig motion for at kunne trives, og det er dertil vigtigt, at jeres motionssessioner foregår i højt tempo. 

Staffordshire Bull Terrieren er fremavlet specifikt som familiehund. Den knytter ofte hurtigt et bånd til sin familie, og den fremviser fra den er helt lille stor loyalitet over for sine mennesker. Dét gælder særligt over for de mindste i hjemmet. Hunden kan godt være en smule besidderisk, når den møder fremmede. Men hvis du sørger for, at den allerede fra hvalp omgås andre hunde og hundeejere, vil den som regel være ganske nem at have med at gøre både hjemme og ude.