Vælg en side

Hvis du og din familie så heldige at eje en hund, så bør I måske overveje, om I skal gøre hjemmet mere hundevenligt. Har I en stor eller en lille hund, og passer jeres hjem overhovedet til størrelsen på hunden? Føler jeres hund sig godt tilpas? Det kan være svært at vurdere, når den selvsagt ikke kan tale, men her er nogle tips til at få jeres hund til at føle sig godt tilpas i jeres hjem.

Anskaf jer en hundelem, der passer til netop jeres hund

Hvis I ikke allerede har en hundelem, kan det være en god idé at overveje at anskaffe jer sådan en. Det giver jeres hund meget mere frihed til selv at bestemme, hvornår den vil ud, og I behøver samtidigt ikke længere at gå og gætte på, hvornår den skal ud at tisse i haven. 

Det er vigtigt at vide, at der er stor forskel på hundelemme. Først og fremmest er der selvfølgelig forskel på størrelsen. En lille hund skal ikke have en særlig stor hundelem, mens en stor hund skal have plads til at komme ud gennem lemmen. Derudover er det i nogle huse også en fordel med en automatisk lås på hundelemmen. Læs mere om hundelemme her.

Sørg for at din hund føler sig godt tilpas

Udover at have de praktiske ting i orden, såsom en hundelem, kan det også være en god idé at have nogle forskellige redskaber, der gør jeres hund mere tryg og glad. Det kan for eksempel være noget legetøj. Anskaf jer lidt forskelligt, og find ud af, hvad netop jeres hund godt kan lide at lege med. Det kan også være, at jeres hund er fint tilfreds med bare at kunne gå ud i haven og finde en pind at lege med. Ellers er bolde, reb og ting der kan sige lyde også værd at tage et kig på. Det er nemt at mærke på jeres hund, hvad der gør den godt tilpas.

Opfyld jeres hunds behov

Det er ikke nok, at jeres hund har smart udstyr. Ligesom os mennesker har en hund nogle behov. Det er vigtigt at holde jeres hund i gang samt at sørge for, at den får noget luft. Her kan hundelemmen være til stor hjælp, men glem ikke at gå ture med jeres hund, træne den og lege med den. Hunde er sociale dyr, og derfor er det vigtigt, at du bruger tid med den.